Smart Manufacturing CONFERENCE

EEN VERHELDEREND CONGRES. OVER SLIMME FABRIEKEN, DIGITALISERING EN AUTOMATISERING.

20 SEPTEMBER ‘22

Genk, Thor Park – Thor Central

12.30 U – 19.00 U

GRATIS INKOM

CONTACT: MICHELLE@VOM.BE

WAT IS SMAFACC?

Na een succesvolle eerste editie, vindt SMAFACC opnieuw plaats in 2022. Op dinsdag 20 september zal het gratis congres omtrent Smart Manufacturing doorgaan in Thor Central.

Met de snelle evolutie van technologie, willen we op de hoogte zijn over de nieuwe technieken op basis van automatisering en gegevensuitwisseling. Met deze nieuwe praktische inzichten, kan je onmiddellijk aan de slag in je eigen bedrijf.

SMAFACC stelt 9 sprekers voor om verschillende vlakken van Smart Manufacturing aan te halen. Zij stellen a.d.h.v. een keynote of praktische case hun eigen idee en perspectief voor. Het event geeft u de kans om te netwerken met andere bezoekers en om kennis op te doen om te implementeren in je eigen bedrijf. Om dit te ondersteunen, staan verschillende booths opengesteld die eveneens allemaal draaien rond Smart Manufacturing.

Organisatoren Thor Park, YOUNG VOM, Stad Genk met partners VKW Limburg, VOKA Limburg, JONG VOKA Limburg & SIRRIS/AGORIA, stellen SMAFACC voor als een gratis event. Het event is bedoeld om op een laagdrempelige manier, in contact te komen met de verschillende aspecten van Smart Manufacturing. De organisatoren zelf hechten enorm veel belang aan de optie te geven aan bedrijven om mee te evolueren en zich voor te bereiden op de toekomstige manier van productie.

Sprekers

AERIEZ

Ives De Saeger

CEO – Bestuurder VOM

Ives De Saeger opent als eerste keynote spreker en geeft een overzicht van wat Smart Manufacturing inhoudt, welke technologieën er allemaal zijn en wat deze kunnen betekenen voor manufacturing bedrijven.

https://aeriez.com/ aeriez.com

ATLAS COPCO

Karl Mast

Vice President Global Operations

In het I 4.0 landschap heeft Atlas Copco een unieke positie in wat het verzamelen en gebruiken van data betreft. Atlas Copco verzamelt al sinds jaren data uit hun eindproducten (compressoren) om zo de klant-ervaring en de totale levensduurkost te optimaliseren. Anderzijds verzamelt Atlas Copco ook data van zijn eigen productie machines, om verspaningsprocessen te optimaliseren, over te gaan op predictief onderhoud van zijn machines en om zijn sustainability doelstellingen te halen.

Hoe ze dat doen en welke resultaten dat in de voorbije jaren heeft opgebracht, wordt in de boeiende presentatie van Karl Mast toegelicht.

https://www.atlascopco.com/ atlascopco.com

POZYX

Samuel Van de Velde

CEO & Founder

In de maakindustrie is het cruciaal om zichtbaarheid te hebben op de status van het productieproces en de orders in dat proces. Met lokalisatietechnologie is het mogelijk om dit real-time te monitoren. Dit door orders, operatoren, vorkliften of zelfs gereedschappen in real-time te tracken. In deze sessie spreekt Samuel Van de Velde over de standaardisatie die gaande is omtrent het gebruiken van lokalisatietechnologie, alsook welke toepassingen concreet beschikbaar zijn binnen de maakindustrie op basis van enkele referentie cases.

Pozyx levert real-time locatiesystemen (RTLS) voor indoor tracking op basis van UWB-technologie (ultra-wide band) om mensen en middelen met ongekende nauwkeurigheid te positioneren.

https://www.pozyx.io/ pozyx.io

TENNECO

Stefan Peerenbooms

Advanced Manufacturing Engineering Manager

Tijdens deze breakout sessie delen ze graag hun ervaring rond ‘Extended reality’.
Technologien zoals Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed reality worden regelmatig gebruikt bij de introductie van hun nieuwe producten.
Aan de hand van enkele voorbeelden wilt Tenneco de voordelen laten zien, maar ook stil staan bij de uitdagingen die deze technologien met zich mee brengen.
https://www.tenneco.com/ tenneco.com

VERSASENSE

Nelson Matthys

Co-founder & CEO

Het inzetten van draadloze oplossingen voor scenario’s voor conditiebewaking is een uitdaging. Om dit te doen in extreem zware productieomgevingen met een breed scala aan activa die verder gaan dan alleen roterende apparatuur, is nog uitdagender. In deze presentatie bespreken we onze praktijkervaringen om niet-triviale activa een “stem” te geven. We zullen in het bijzonder onze ervaringen delen over het inzetten van Intelligente IoT-oplossingen om operationele inzichten vast te leggen die verder gaan dan klassieke betrouwbaarheids- en onderhoudsproblemen.

https://www.versasense.com/ versasense.com

DATWYLER

Jan Meerten & Tom Lenaerts

HEAD OF ENGINEERING & MAINTENANCE BELGIUM

Head of Global Process Engineering

Versneld door de COVID-19-pandemie, transformeert de zorgsector snel om in te spelen op de behoeften van het digitale tijdperk. Dit betekent dat de farmaceutische waardeketen zich ook moet voorbereiden op deze nieuwe uitdaging.

Datwyler, onderdeel van de farmaceutische toeleveringsketen, zal uitleggen hoe ze innovatieve technische oplossingen omarmen, hoe ze deze implementeren en met welke problemen ze worden geconfronteerd met een directe link naar zakelijke voordelen. De onderscheidende factor om positieve impact te creëren is het kunnen balanceren van de essentie van de technische evolutie als dataverzameling, datawetenschap, simulatie en automatisering enerzijds en het transformatie-aspect van menselijk gedrag anderzijds. Praktisch cases vormen de rode draad doorheen de presentatie.

https://datwyler.com/ datwyler.com

TRENDMINER

Roel Molenaers

Sales Director New Business

Predictive maintenance is niet louter een kwestie van een goede receptuur en de juiste ingrediënten. Daarom duiken we dieper in de keuken van data analyse. Via concrete use cases proeven we hoe de optimale werking van productie kan behouden worden via een laag van gestroomlijnd onderhoud.

https://www.trendminer.com/ trendminer.com

ENGINITY

Dimitri Joris

PROJECT Engineer

Enginity heeft het CODI platform ontwikkeld om bedrijven te laten kennismaken met wat digitalisatie of Industry4.0 voor hen kan betekenen. Maar wat houdt digitalisatie of Industry4.0 nu allemaal in? Dimitri Joris zal aan de hand van enkele praktische voorbeelden, jullie inspireren om eens na te denken wat het voor jullie bedrijf kan betekenen.

https://enginity.be/ enginity.be

VLAIO

Marc Sevenants

Bedrijfsadviseur BEDRIJFSTRAJECTEN

Heb je ambitieuze plannen? Wil je inzetten op innovatie en transformatie? Weet dan dat VLAIO je kan ondersteunen om die plannen waar te maken. Marc Sevenants, bedrijfsadviseur van VLAIO, geeft een voorsmaakje van de subsidiemogelijkheden en begeleiding. Ook de Vlaamse proeftuinen industrie 4.0 komen aan bod waar je als bedrijf kan experimenteren met innovaties zoals digitale werkinstructies, augmented reality, autonome robots maar ook rond werkbaar werk en menselijk kapitaal. Tenslotte zal ondernemer Flip Bamelis van All Engineering toelichten hoe hij beroep gedaan heeft op begeleiding en subsidies om zijn innovaties waar te maken.

https://www.vlaio.be/nl vlaio.be

PROGRAMMA

12:30

Lunch

13:30

Welkom

13:45

Keynote Ives De Saeger (Aeriez)

14:05

Keynote Karl Mast (Atlas Copco)

14:30

Netwerken + booths

15:15

Sessie 1
○ Break-out 1: Samuel Van de Velde (Pozyx)
○ Break-out 2: Stefan Peerenbooms (Tenneco)

15:35

Sessie 2
○ Break-out 1: Nelson Matthys (VersaSense)
○ Break-out 2: Jan Meerten & Tom Lenaerts (Datwyler)

15:55

Sessie 3
○ Break-out 1: Roel Molenaers (TrendMiner)
○ Break-out 2: Dimitri Joris (Enginity)

16:15

Netwerken + booths

17:15

Marc Sevenants (VLAIO)

17:45-19:00

Receptie

ORGANISATOREN

THOR PARK

Thor Park is een bedrijven-, technologie- en wetenschapspark waar onderzoeksinstellingen, startende- en groeibedrijven en mature bedrijven in de energiesector, de maakindustrie en smart city applicaties samenkomen. Het doel is om ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en valoriseren van slimme, duurzame, circulaire en geconnecteerde producten en diensten door toegang te bieden tot gespecialiseerde ecosystemen, kennis, infrastructuur en een netwerk.

Op Thor Park wordt er gebouwd aan een ecosysteem van bedrijven actief over het hele ‘smart manufacturing’ spectrum. Bijvoorbeeld productie- en assemblage, productontwikkeling, proces automatisatie en digitalisatie, databeheer, virtuele product en proces, etc.

De Smart Manufacturing Campus is een modulair gebouw met zowel productie-, labo-, test- en kantoorruimte waar al deze bedrijven samenkomen en de perfecte omstandigheden vinden om hun ideeën verder uit te werken, opschalen naar “ready for volume design for manufacturing” en optimaal kunnen genieten van de synergieën en de community.

www.thorpark.be

YOUNG VOM

YOUNG VOM (jongerennetwerk van VOM, de Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken) staat voor een leerrijk netwerk van jonge ondernemers die werkzaam zijn in de oppervlaktebehandeling. Hierin kunnen leden hun ervaringen delen en kennis uitwisselen. Zo kunnen relaties opgebouwd worden tussen werknemers van verschillende bedrijven, kan men leren van elkaar en groeien in hun persoonlijke carrière.

Met jonge ondernemers als onze doelgroep, staan wij eveneens open voor evoluerende maakindustrie en smart manufacturing. Wij beogen mee te gaan in de toekomstige technologie en onze leden de optie geven om zich hierover bij te scholen.

www.vom.be/nl/young-vom

STAD GENK

Stad Genk hecht enorm veel belang aan de doorgroei van de energie- en maakindustrie. Dit resulteert in de extra inbreng voor het laten groeien van Thor Park en de steun aan het event SMAFACC. Stad Genk wilt mee een kans creëren voor bedrijven om te netwerken en door te groeien in de wereld van Smart Manufacturing en voorbereiding voor de toekomstige industrie. 

www.genk.be

PARTNERS

INSCHRIJVINGEN BEZOEKER

Deelnameprijs is gratis! Kosteloos annuleren kan tot en met vrijdag 16 september, nadien wordt een ‘no show fee’ aangerekend van €50.

INSCHRIJVINGEN BOOTH

De verschillende sprekers worden ondersteund door de vertoning van booths. Zo kunnen bedrijven zich fysiek voorstellen en is de theorie die wordt aangehaald, visueel vertoond. Tijdens de pauzes en de netwerking momenten, kunnen deze in detail bekeken worden. Ter compensatie van €350, kun je tonen waar je bedrijf toe in staat is.

Wil je graag tonen waar jou bedrijf mee bezig is. Of een project waar jullie aan werken? Vul het onderstaande formulier in, en we komen zo snel mogelijk op jouw aanvraag terug.

HOW TO GET THERE

Thor Park ligt op een strategisch locatie midden in de kennis driehoek tussen Eindhoven, Leuven en Aachen. De nabijheid van kennisinstellingen en wereldspelers in de energiesector en de maakindustrie markt, biedt significante economische voordelen.

Thor Park is altijd gemakkelijk bereikbaar. Thor Central ligt aan de ingang van Thor Park.

AUTO: Thor Park is vlot bereikbaar dankzij de nabijheid van de E313/E314 (+/- 2,5 km). Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is ook de mogelijkheid om elektrische voertuigen te laden. Parkeren op Thor Park doe je in functie van het gebouw waar je moet zijn en door het volgen van de wegwijzers. Parking 1 (P1) ligt het dichtst bij Thor Central.

Trein: 

  • Station Genk – afstand 5 km: directe busverbinding naar het Thor Park. Deelfietsen en deelwagens zijn beschikbaar
  • Station Hasselt – afstand 20 km
  • Station Luik – 59 km
  • Station Maastricht – afstand 27 km
 • BUS: Lijn G1, tussen 6u en 20u elk half uur, tussen 7u en 9u en tussen 15u en 18u elk kwartier. Halte Waterschei Thorpark, aan de ingang van het park.

  De andere opties zijn: Lijnen G1 en 3: halte Waterschei Mijn, op 2 minuten wandelen.

  FIETS: Thor Park is vlot bereikbaar via het Limburgs fietsnetwerk (knooppunten 508 en 509) of via de aangelegde fietspaden langs de openbare weg. 

  route berekenen